Wie is wie

Ferry Gerard - toernooidirecteur

Ferry is in 2014 tot de organisatie van het Limburg Open toegetreden. Hij is allesbehalve een groentje in het schaken. Hij heeft in Nederland gespeeld bij Unitas, LSG, Messemaker 1847 en nu Maastricht. Op Curaçao was hij competitieleider, organisator en bestuurslid van de schaakvereniging en de schaakbond. Hij heeft als speler en teamcaptain namens de Nederlandse Antillen en later namens Aruba aan drie schaakolympiades deelgenomen. Deze rechter hoopt het toernooi nog verder te laten groeien met een schare frisse ideeën.

Hans Ouwersloot - logistiek

Na 6 uitzonderlijke jaren als toernooidirecteur, heeft Hans in 2014 een stapje teruggedaan om eindelijk als speler mee te kunnen doen aan het Limburg Open. Vanwege zijn uitgebreide contacten en ervaring met het toernooi blijft hij nog wel als kennisbron aan het toernooi verbonden. Ook neemt Hans de logistiek voor zijn rekening. Hans is een van de drijvende krachten achter de S.V. Maastricht.

Bert Smeets - secretaris

Bert Smeets is eind 2013 toegetreden tot de organisatie van het BPB Limburg Open en heeft de functie van secretaris op zich genomen. Bert heeft zijn sporen als bestuurder en organisator binnen de schaakwereld ruimschoots verdiend. Hij was jarenlang voorzitter van Schaakvereniging Voerendaal is momenteel secretaris van die vereniging. Bert was ook mede-organisator van het Persoonlijk Kampioenschap van Limburg 2001, het oude, gesloten, kampioenschap van de LiSB.

Jasper Zilverberg – penningmeester & topspelers

In 2009 trad ook Jasper toe tot de organisatie van het Limburg Open. Hij houdt zich al jarenlang bezig met het contracteren van titelhouders en het organiseren van overnachtingsmogelijkheden, en is sinds het Limburg Open van 2014 ook penningmeester. Jasper heeft de studie economie aan de Universiteit Maastricht afgerond.

Jeroen van Ginneken - marketing & PR

Jeroen is de Benjamin van het stel. Na een aantal jaar als speler meegedaan te hebben, besloot hij dat een rol als medeorganisator waarschijnlijk beter uit zou pakken. Deze net afgestudeerde bedrijfskundige leidt met zijn achtergrond en vlotte pen alle communicatie rondom het toernooi in goede banen. Jeroen woont in verband met zijn nieuwe werk niet meer in Limburg, maar blijft even enthousiast stimuleren het Limburg Open niet alleen qua deelnemers maar ook qua naam te laten groeien.

Maarten van Laatum

Maarten (geboren in 1986) woont en werkt in Maastricht. Hij houdt van schaken, voetbal, lezen en koken. Sinds zijn 18e lid van MSV-VSM (Maastricht) en sinds zijn 19e schaakorganisator. Hij is een van de drie oprichters van het Limburg Open en heeft het zien uitgroeien tot een van de grootste toernooien van Nederland. Hij is na een sabbatical weer helemaal terug in de organisatie. Maarten is veelzijdig, ambitieus en kan door zijn ervaring bij alle praktische facetten van het toernooi betrokken worden.

Eric Roosendaal, Luc Cornet, Eric Barentsen, Ton van Roon en Gerard de Lange - arbiters

Het arbiterscorps van het Limburg Open bestaat uit drie ervaren arbiters met een grote staat van dienst. Hoofdarbiter Eric Roosendaal is Internationaal Arbiter, net als Luc. Eric Barentsen is deskundige op het gebied van indelingssystemen. Ton van Roon was vorig jaar als stagiair bij het Limburg Open en heeft inmiddels ook zijn IA-titel op zak. Gerard de Lange is FA en is momenteel bezig zijn IA-titel te behalen.

Deze website wordt gesponsord door:


Limburgse
Schaakbond