Wie is wie

Hans Ouwersloot - toernooidirecteur

Hans is sinds 2009 toernooidirecteur. Als toernooidirecteur heeft hij een verantwoordelijke rol op zich genomen, maar, in zijn eigen woorden: "het is niet zo’n kunst om directeur van een geoliede machine te worden". De uitdaging om met een team vrijwilligers een professioneel toernooi te organiseren is bij hem in goede handen. Het toernooi is onder zijn leiding een vaste waarde op de Nederlandse en internationale schaakkalender geworden. Ook bij zijn club, MSV-VSM in Maastricht is hij actief als schaker en bestuurslid. In het dagelijks leven is Hans beleidsmedewerker aan de Universiteit Maastricht.

Ashraf Ibrahim – sponsorwerving

Ashraf is een van de grondleggers van het Limburg Open. Hij heeft een enorme drive om het schaken in Limburg naar een hoger niveau te tillen. Zijn ervaring als consultant en interim-/projectmanager, en zijn netwerk in het Limburgse bedrijfsleven helpen hem om ook het Limburg Open tot een succes te maken. Na in de beginjaren toernooidirecteur geweest te zijn, concentreert Ashraf zich nu op sponsorwerving en de financiële planning. Maar met zijn kennis van het toernooi blijft hij een centrale figuur.

Bert Smeets - secretaris

Bert Smeets is eind 2013 toegetreden tot de organisatie van het BPB Limburg Open en heeft de functie van secretaris op zich genomen. Bert heeft zijn sporen als bestuurder en organisator binnen de schaakwereld ruimschoots verdiend. Hij was jarenlang voorzitter van Schaakvereniging Voerendaal is momenteel secretaris van die vereniging. Bert was ook mede-organisator van het Persoonlijk Kampioenschap van Limburg 2001, het oude, gesloten, kampioenschap van de LiSB.

Jasper Zilverberg – penningmeester

In 2009 trad ook Jasper toe tot de organisatie van het Limburg Open. Hij hield zich jarenlang bezig met het contracteren van titelhouders en het organiseren van overnachtingsmogelijkheden, maar is sinds het Limburg Open van 2014 penningmeester. Jasper heeft de studie economie aan de Universiteit Maastricht afgerond.

Maarten van Laatum – marketing en pr

Maarten is vanaf de start een vaste waarde in de organisatie van het Limburg Open. Als veelzijdig organisator heeft hij al meerdere functies bekleed. Zijn belangrijkste motivatie is om schakers van alle niveaus de kans te geven in een goed georganiseerd toernooi plezier te laten beleven aan de gemeenschappelijke hobby. De constant grote deelname bewijst dat hij daarin al jaren slaagt.

Raoul Lemmen - titelhouders en overnachtingen

Raoul is nieuw in de organisatie van het BPB Limburg Open. Hij studeerde accountancy aan de HEAO en Human Resource Studies aan de Universiteit van Tilburg. Daarna heeft hij een jaar gewerkt in Schotland. Op schaakgebied is hij jarenlang actief geweest als jeugdtrainer. In 2008 en 2009 was hij verslaggeven van de C-groep van het Nederlands Jeugdkampioenschap en in 2012 heeft hij interviews gemaakt met deelnemers aan het Limburg Open. Hij neemt de functies "titelhouders" en ""overnachtingen" over van Jasper Zilverberg

René Coenjaerts – website en aanmeldingen

René is verantwoordelijk voor de website en de aanmeldingsprocedure. Daarnaast is hij een ongekend inspirator om het toernooi telkens met kleine en grote vernieuwingen steeds beter te maken. Ook hij is de organisatie in 2009 komen versterken en heeft op de genoemde terreinen vele kleine en grote verbeteringen doorgevoerd. Van beroep is René historicus. Zijn organisatietalent en verantwoordelijkheidsgevoel blijken onder andere uit een lidmaatschap van verdienste voor zijn Schaakvereniging Schaesberg, waarvan hij sinds 2012 voorzitter is.

Eric Roosendaal, Luc Cornet en Eric Barentsen - arbiters

Het arbiterscorps van het Limburg Open bestaat uit drie ervaren arbiters met een grote staat van dienst. Hoofdarbiter Eric Roosendaal is Internationaal Arbiter, net als Luc. Eric Barentsen is deskundige op het gebied van indelingssystemen.

Deze website wordt gesponsord door:


Limburgse
Schaakbond