Wie is wie

Ferry Gerard - toernooidirecteur

Ferry is in 2014 ingestapt in de organisatie van het Limburg Open en is meteen toernooidirecteur geworden. Ferry is allesbehalve een groentje in het schaken. Zo heeft hij als speler, teamcaptain resp. delegatieleider namens de Nederlandse Antillen en Aruba aan drie Schaakolympiades deelgenomen. Deze kantonrechter hoopt het toernooi nog verder te laten groeien met een hele schare nieuwe, frisse ideeën.

Hans Ouwersloot - logistiek

Na 6 uitzonderlijke jaren als toernooidirecteur, heeft Hans een stapje teruggedaan om eindelijk als speler mee te kunnen doen aan het Limburg Open. Vanwege zijn uitgebreide contacten en ervaring met het toernooi blijft hij nog wel als kennisbron aan het toernooi verbonden. Ook neemt Hans de logistiek voor zijn rekening. Hans is tevens de enige schaker die zich al voor de registratieperiode mag inschrijven – en dat ook meteen doet.

Ashraf Ibrahim – sponsorwerving

Ashraf is een van de grondleggers van het Limburg Open. Hij heeft een enorme drive om het schaken in Limburg naar een hoger niveau te tillen. Zijn ervaring als consultant en interim-/projectmanager, en zijn netwerk in het Limburgse bedrijfsleven helpen hem om ook het Limburg Open tot een succes te maken. Na in de beginjaren toernooidirecteur geweest te zijn, concentreert Ashraf zich nu op sponsorwerving en de financiële planning. Maar met zijn kennis van het toernooi blijft hij een centrale figuur.

Bert Smeets - secretaris

Bert Smeets is eind 2013 toegetreden tot de organisatie van het BPB Limburg Open en heeft de functie van secretaris op zich genomen. Bert heeft zijn sporen als bestuurder en organisator binnen de schaakwereld ruimschoots verdiend. Hij was jarenlang voorzitter van Schaakvereniging Voerendaal is momenteel secretaris van die vereniging. Bert was ook mede-organisator van het Persoonlijk Kampioenschap van Limburg 2001, het oude, gesloten, kampioenschap van de LiSB.

Jasper Zilverberg – penningmeester & topspelers

In 2009 trad ook Jasper toe tot de organisatie van het Limburg Open. Hij houdt zich al jarenlang bezig met het contracteren van titelhouders en het organiseren van overnachtingsmogelijkheden, en is sinds het Limburg Open van 2014 ook penningmeester. Jasper heeft de studie economie aan de Universiteit Maastricht afgerond.

Jeroen van Ginneken -marketing & PR

Jeroen is de Benjamin van het stel. Na een aantal jaar als speler meegedaan te hebben, besloot hij dat een rol als mede-organisator waarschijnlijk beter uit zou pakken. Gelukkig heeft deze student van de Universiteit Maastricht de goede achtergrond om alle communicatie rondom het toernooi in goede banen te leiden. Jeroen droomt ervan het Limburg Open niet alleen qua deelnemers, maar ook qua naam één van de grootste schaaktoernooien van Nederland te maken.

Eric Roosendaal, Luc Cornet, Eric Barentsen, Ton van Roon en Gerard de Lange - arbiters

Het arbiterscorps van het Limburg Open bestaat uit drie ervaren arbiters met een grote staat van dienst. Hoofdarbiter Eric Roosendaal is Internationaal Arbiter, net als Luc. Eric Barentsen is deskundige op het gebied van indelingssystemen. Ton van Roon was vorig jaar als stagiair bij het Limburg Open en heeft inmiddels ook zijn IA-titel op zak. Gerard de Lange is FA en is momenteel bezig zijn IA-titel te behalen.

Deze website wordt gesponsord door:


Limburgse
Schaakbond