8e BPB Limburg Open

6 t/m 9 juni 2014 (pinksterweekeinde)

Erwin L'Ami wint BPB Limburg Open 2014

9 juni 2014

Erwin L′Ami wint het BPB Limburg Open met 6 uit 7. Hij remiseerde in de laatste ronde tegen Martijn Dambacher. Joris Broekmeulen wint in groep B. De C-groep is gewonnen door Sjoerd van Roon. Veteranenkampioen is Leo Klein. Eduard Coenen is seniorenkampioen van Limburg. HMC Calder heeft de teamprijs gewonnen. De damesprijs is gewonnen door Alina L′Ami.

Interview met Alexandr Fier en Nino Maisuradze

9 juni 2014

Bekijk het interview met Alexandr Fier en Nino Maisuradze op youtube.

Vier nieuwe interviews op dag 3

8 juni 2014

Op de derde dag van het BPB Limburg Open 2014 zijn vier deelnemers geïnterviewd. Alleerst is kunstenares Pia Sprong geïnterviewd. Zij reist toernooien af en maakt tekeningen van de omgeving en de spelers. Ook GM Erwin L′Ami, de speler met de hoogte rating, verscheen voor de camera op verslag te doen van zijn verrichtingen op het toernooi. Emanuel Berg legt uit waarom hij aan alle edities van het toernooi heeft meegedaan. Ook Sipke Ernst is inmiddels een vaste deelnemer geworden. Bekijk hun interviews op de Youtube-pagina.

Interview met Max Warmerdam

8 juni 2014

Bekijk het interview met Max Warmerdam op Youtube.

Lightning chess met Manuel Bosboom

7 juni 2014

Manuel Bosboom speelde een lightning chess tegen de zaal. Hij speelde tientallen partijen die hij allemaal won, behalve één. GM Sipke Ernst wist als enige van Manuel te winnen. Bekijk het interview met Manuel op Youtube.

Interview Alina L'Ami

7 juni 2014

Bekijk het interview met WGM Alina L'Ami op Youtube.

Diana Dalemans

7 juni 2014

Diana Dalemans speelt weer mee in het BPB Limburg Open. Is dit de terugkeer in de Schaakwereld? Bekijk het interview op Youtube.

BPB Limburg Open van start

7 juni 2014

Volg het toernooi via de liveborden, de foto′s en de dagverslagen. Bekijk ook onze interviews op Youtube.

Snel schaken met Manuel Bosboom

29 mei 2014

Manuel Bosboom is de Nederlands top als het om supersnel schaken gaat. De voormalig kampioen Lightning Chess komt zijn kunsten vertonen tijdens het Limburg Open. Op zaterdagmiddag is er de gelegenheid met deze kunstenaar van het snelle schaak de degens te kruisen.
Kom, speel en onderga de ervaring, door Manuel in minder dan geen tijd van het bord gezet te worden. Manuel twee minuten, u vijf minuten, maar of u werkelijk een kans heeft? Hoewel: misschien kunt u hem juist op dat foutje betrappen en met de winst gaan strijken.
Zaterdagmiddag van 2 tot 5 daagt Manuel Bosboom u uit tot een potje Lightning Chess. Vooral bedoeld voor spelers uit de B en C-groep.


Nevenactiviteiten 2014

12 mei 2014

In 2014 biedt de organisatie van het BPB Limburg Open aan haar deelnemers twee excursies aan naar Maastricht en omgeving. Er is een excursie met rondleiding door het centrum van Maastricht. De tweede excursie is een wandeling over de Pietersberg. Voor beide excursies wordt van de deelnemers een kleine financiële bijdrage gevraagd, inclusief vervoer van en naar de speelzaal. De excursies gaan door bij voldoende belangstelling. Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@limburgopen.nl of tijdens het toernooi bij de organisatie.

Deze website wordt gesponsord door:


Limburgse
Schaakbond