8e BPB Limburg Open

6 t/m 9 juni 2014 (pinksterweekeinde)

Martijn Dambacher speelt weer mee!

23 april 2014

Maar liefst zesvoudig Limburgs kampioen Martijn Dambacher heeft zijn deelname bevestigd aan het BPB Limburg Open 2014. De organisatie is zeer content met dit nieuws, zo vlak nadat Martijn zijn vierde grootmeesternorm heeft gescoord en daarmee komende zomer definitief de tweede grootmeester in de geschiedenis van het Limburgse schaak zal zijn. Aangezien de officiële benoeming later valt zal Martijn dit toernooi nog als IM deelnemen. Dat neemt niet weg dat we de nodige grootmeesterlijke partijen van hem verwachten. Te meer daar hij al jaren op dit hoge niveau presteert. Mede dankzij Martijn doen er nu al 15 titelhouders mee aan het Limburg Open. De verwachting is dat er daar nog de nodige bij zullen komen.

Braziliaan Fier neemt deel aan BPB Limburg Open 2014

5 april 2014

Oud-winnaar Alexandr Fier zal wederom deelnemen aan het BPB Limburg Open. De energieke Braziliaan won het toernooi eerder in 2011 en staat bekend om zijn spannende partijen waarbij hij de complicaties niet uit de weg gaat. “No fear” zoals hij door zijn collega grootmeesters ook wel genoemd wordt. Dit werd nog eens bevestigd in het toptoernooi van Gibraltar dit jaar waarin hij in de partij van het toernooi remiseerde tegen wereldtopper Michael Adams.

Naast Alexandr Fier doet ook zijn vriendin Nino Maisuradze mee. Deze WGM is ook niet de minste, daar zij op dit moment de regerend schaakkampioene van Frankrijk is. Een interview met Alexandr Fier over zijn deelname aan eerdere edities van het Limburg Open vind je hier.

Gedeeld toernooiwinnaar Mher Hovhanisian keert terug in Maastricht

2 april 2014

De organisatie is blij om meervoudig winnaar van het Belgisch kampioenschap, Mher Hovanisian, te mogen begroeten op het Limburg Open. Vorig jaar nog gedeeld winnaar, terwijl hij dit jaar zijn rating op een all time high van 2521 heeft weten te zetten. Dit mede dankzij een tweede GM-norm behaald in Minsk. Het kan dan ook niet lang uitblijven of de Armeense Belg zal definitief de GM-titel binnen halen. Een meer dan welkome toevoeging voor het deelnemersveld en een belangrijke outsider voor de toernooiwinst derhalve.

Deelname Daniel Hausrath brengt aantal toegezegde GM’s op drie

22 maart 2014

Regerend Limburgs kampioen Daniel Hausrath, prominent lid van het Voerendaalse meesterklasseteam dat onder andere kampioen in 2012 werd, heeft zijn deelname aan het BPB Limburg Open bevestigd. Daniel is al jaren een speler van grootmeestersterkte en afgelopen augustus bekrachtigde hij dit met zijn laatste GM-norm op het prestigieuze schaaktoernooi van Biel. Door zijn deelname komt het aantal deelnemende grootmeesters op drie terwijl we in totaal nu al zeven titelhouders mogen begroeten. De verwachting is dat het hier lang niet bij zal blijven, zowel kwantitatief als kwalitatief.

GM Erik van den Doel doet mee aan het BPB Limburg Open.

23 februari 2014

De organisatie is blij te melden dat GM Erik van den Doel (FIDE 2573) de toezegging heeft gedaan om deel te nemen aan het BPB Limburg Open. Van den Doel is een regelmatig terugkerende speler op de Nederlandse Kampioenschappen met als beste resultaat een gedeeld eerste plaats met Loek van Wely in 2001. Voorts behoorde hij tot het Nederlands team dat in 2005 het Europees Kampioenschap wist te winnen. Van den Doel is één van de meest actieve schakers in Nederland en wie zijn website bekijkt vindt onder meer een uitgebreide lijst aan door hem gewonnen toernooien terug. Wie weet kan daar in juni het BPB Limburg Open aan toegevoegd.

Eerste Grootmeester meldt zich aan

10 februari 2014

De eerste grootmeester die zich aangemeld heeft voor het BPB Limburg Open is Sipke Ernst (FIDE 2575). Een graag geziene gast in Maastricht en iemand die altijd garant staat voor spectaculaire partijen. Zo won hij onlangs nog de schoonheidsprijs voor de mooiste partij in de derde ronde van de KNSB-competitie. In, zoals Herman Grooten het op de website van de schaakbond noemde, “typische Ernst-stijl”. Rustig de stukken naar de juiste velden manoeuvreren om vervolgens de boel te laten ontploffen. Sipke is meerdere keren in de top-5 van het Nederlands Schaakkampioenschap geëindigd en eindigde in 2009 en 2013 bij het Limburg Open op de gedeeld eerste plaats. Spektakel verzekerd dus!

Inschrijving geopend

1 januari 2014

De inschrijving voor het BPB Limburg Open 2014 is geopend.

8e BPB Limburg Open

1 januari 2014

In 2014 wordt het BPB Limburg Open gehouden van 6 tot en met 9 juni; traditiegetrouw in het Pinksterweekend. Het is alweer de 8e editie van toernooi, het op 2 na grootste toernooi van Nederland. De locatie is dezelfde als de afgelopen 4 jaar, Sporthal de Geusselt in Maastricht. Wie wordt de opvolger van GM Vladimir Dobrov, de winnaar van 2013? Wie wordt de nieuwe kampioen van Limburg? Wie volgt Peter Schoeber op als veteranenkampioen? We zullen het allemaal zien van 6 tot en met 9 juni 2014. Vanaf 1 januari kunt u zich als deelnemer inschrijven!

Deze website wordt gesponsord door:


Limburgse
Schaakbond