Opzet

Algemeen

Het toernooi zal gespeeld worden in 4 groepen. Groep A, B en C spelen 7 rondes en worden ingedeeld volgens het versneld Zwitsers systeem. De veteranengroep speelt 5 ronden.
De A-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van minimaal 2050.
De B-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van minimaal 1800 en maximaal 2100.
De C-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van maximaal 1850.
De Veteranengroep is toegankelijk voor alle veteranen die geboren zijn in 1956 of eerder (minimaal 6 deelnemers).

De toernooiorganisatie houdt zich het recht voor om in voorkomende gevallen een speler ongeacht zijn rating in een andere groep in te delen. De C-groep zal voorafgaand aan het toernooi worden gesplitst in 2 parallelle groepen van gelijke sterkte. Het toernooireglement zal voor het toernooi geplaatst worden op de site.

Locatie

Gespeeld zal worden in Sporthal de Geusselt (zie locatie). Ook zullen wij een aantal overnachtingsmogelijkheden voor u op een rijtje zetten.

Bye

In de groepen A, B, en C is een bye (= een half punt) mogelijk in één van de eerste 4 ronden, mits van tevoren aangegeven. In de veteranengroep kan geen bye worden opgenomen.

Speeltempo

Het speeltempo bedraagt 2 uur p.p.p.p. voor hele partij met een increment van 15 seconden per zet. De veteranengroep kent een afwijkend speeltempo. Deze groep speelt klassiek: 2 uur voor 40 zetten, gevolgd door 30 minuten extra voor de rest van de partij.

Ratingverwerking

De resultaten van alle groepen tellen mee voor de KNSB, DWZ en FIDE ratingverwerking. Daartoe dienen alle spelers een id-nummer van de FIDE te hebben. Voor Nederlanders en Duitsers kan de toernooiorganisatie dit in orde maken. Spelers aangesloten bij een andere federatie zullen hier zelf voor moeten zorgen. U kunt nakijken of u een FIDE-id heeft door op http://ratings.fide.com uw achternaam in te vullen naam te zoeken.

Inschrijven

Voor inschrijvingen kunt u gebruik maken van het online inschrijfformulier. Voor informatie kunt u mailen naar: info@limburgopen.nl of contact opnemen met de toernooiorganisatie:

Telefoonnr.: +31 (0)6 - 15 12 19 29
E-mail: info@limburgopen.nl

Inschrijven in de speelzaal op de eerste dag is niet meer mogelijk!

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt:

A-groep: € 35,-
B-groep: € 30,-
C-groep: € 30,-
Veteranengroep: € 30,-

LiSB-leden krijgen een korting van € 5,- op hun inschrijfgeld (dit geldt ook voor de Veteranengroep).

GM / IM / WGM gratis.

Het inschrijfgeld moet voor 9 mei zijn bijgeschreven op het onderstaande rekeningnummer anders wordt er € 5,- aan administratiekosten gerekend. Deze maatregel is genomen in de hoop dat velen op voorhand zullen betalen om zo het begin van het toernooi soepeler te laten verlopen.

Betaling geschiedt bij voorkeur vooraf per bank. Betaling bij aanmelding in de speelzaal is ook mogelijk, maar dan wordt een bedrag van € 5,- aan administratiekosten in rekening gebracht.

Bank: ABN Amro Bank
IBAN-nr.: NL98ABNA0464882354
BIC: ABNANL2A
Ten name van: Stichting Limburg Chess Events
Onder vermelding van: Voor- en achternaam

Deze website wordt gesponsord door:


Limburgse
Schaakbond