Opzet

Algemeen

Het toernooi zal gespeeld worden in 4 groepen. Groep A, B en C spelen 7 rondes en worden ingedeeld volgens het Zwitsers systeem. De veteranengroep speelt 5 ronden.
De A-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van minimaal 2000 ELO.
De B-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van minimaal 1700 en maximaal 2050.
De C-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van maximaal 1750.
De Veteranen groep is toegankelijk voor alle veteranen die geboren zijn in 1954 of eerder (minimaal 10 deelnemers).

De toernooiorganisatie houdt zich het recht voor om in voorkomende gevallen een speler ongeacht zijn rating in een andere groep in te delen. Het toernooireglement zal voor het toernooi geplaatst worden op de site.

Locatie

Gespeeld zal worden in Sporthal de Geusselt (zie locatie). Ook hebben wij een aantal overnachtingsmogelijkheden voor u op een rijtje gezet (zie Overnachtingen).

Bye

In de A-, B-, C-groep is een bye (= een half punt) mogelijk in een van de eerste 4 ronden, mits van tevoren aangegeven. In de Veteranen groep is een bye niet mogelijk.

Speeltempo

Het speeltempo bedraagt 2 uur p.p.p.p. voor 40 zetten gevolgd door 30 minuten extra voor de rest van de partij.

Ratingverwerking

De resultaten van de groepen A & B tellen mee voor de KNSB, DWZ en FIDE ratingverwerking.
De resultaten van de C-groep tellen mee voor de KNSB en DWZ ratingverwerking.
De resultaten van de Veteranen groep tellen mee voor de KNSB ratingverwerking.

Een belangrijke mededeling: Door een wijziging in de regelgeving van de FIDE tellen de resultaten van het hele toernooi niet meer mee voor de FIDE-rating als er één speler zonder FIDE-id heeft meegedaan. Voor het Limburg Open betekent dit het volgende:
Voor de C-groep en veteranen: niets
Voor de A- en B-groep: spelers moeten een FIDE-id hebben.
Het aanmaken van een Fide-id gaat snel en eenvoudig door de wens kenbaar te maken aan het bondsbureau van de KNSB. U kunt nakijken of u een FIDE-id heeft door op http://ratings.fide.com uw achternaam in te vullen.

Wegens de beslissing van de Algemene Vergadering van de KBSB op 14 maart 2009 kan dit toernooi niet meer in aanmerking komen voor Belgische eloverwerking.

Inschrijven

Voor inschrijvingen kunt u gebruik maken van het online inschrijfformulier. Voor informatie kunt u mailen naar: info@limburgopen.nl of contact opnemen met Hans Ouwersloot:

Telefoonnr.: +31 (0) 6-4640 5935
E-mail: info@limburgopen.nl

Na sluiting van de electronische inschrijving, op woensdag 4 juni, is inschrijving alleen nog mogelijk in de speelzaal. Telefonische inschrijving is dan ook niet meer mogelijk. Bij inschrijving in de speelzaal op 6 juni wordt het inschrijfgeld verhoogd met € 5,-.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt:

A-groep: € 35,-
B-groep: € 30,-
C-groep: € 30,-
Veteranengroep: € 30,-

LiSB-leden krijgen een korting van € 5,- op hun inschrijfgeld (dit geldt ook voor de Veteranengroep).

(W)GM / IM gratis.

Het inschrijfgeld moet voor 1 juni zijn bijgeschreven op het onderstaande rekeningnummer anders wordt er € 5,- administratiekosten gerekend. Deze maatregelen zijn er in de hoop dat velen op voorhand zullen betalen om zo het begin van het toernooi soepeler te laten verlopen.

Betaling kan geschieden bij aanmelding in de speelzaal, of middels een overschrijving op het bankrekeningnummer van de "Stichting Limburg Chess Events " , onder vermelding van uw voor- en achternaam.

Bank: ABN Amro Bank
Plaats: Maastricht
Bankrekeningnr.: 46.48.82.354
IBAN-nr.: NL98ABNA0464882354
BIC: ABNANL2A

Deze website wordt gesponsord door:


Limburgse
Schaakbond