Groningse GM’s naar Maastricht

zondag 30 april 2017
Het BPB Limburg Open staat erom bekend dat het veel deelnemers vanuit vreemde oorden brengt. Belgen, Duitsers, Fransen, Zwitsers en nog veel meer nationaliteiten zijn elk jaar aanwezig op het toernooi. Op dit moment, met bijna 300 ingeschreven deelnemers, staan er reeds 13 nationaliteiten op de deelnemerslijst. Maar ook vanuit Nederland komen de spelers van heinde en verre naar het zuiden om het leukste schaaktoernooi van Nederland te spelen. Onder hen ook de Groningse Grootmeesters Sipke Ernst en Jan Werle.

GM Peng en FM Erwich als schaaktrainer

maandag 17 april 2017
Heb jij altijd je partijen eens willen analyseren met professionele trainers zoals GM Zhaoqin Peng en FM Frank Erwich? Dat kan, want op het BPB Limburg Open zullen beide spelers aanwezig zijn om met eenieder zijn of haar partijen te bekijken en verbeteren. Vanwege hun ruime ervaring kunnen ze snel verbeterpunten in je spel vinden en er zo voor zorgen dat je volgende partij nóg beter wordt. Schuif dus na je partij lekker aan bij één van beide trainers, die zich duidelijk zichtbaar in de speelzaal zullen bevinden.

Krachtpatser Sokolov naar BPB Limburg Open

donderdag 13 april 2017
Na de Engelsman Sadler, de Fransman Bauer en de Duitser Bogner, presenteren we nu ook de Nederlandse kandidaat voor de 4-landenstrijd: Ivan Sokolov. Sokolov (2628) is een grote naam die al ruim 20 jaar op het allerhoogste niveau schaak speelt. Met de komst van de 3e ruim-2600+ speler ligt de 11e editie van het BPB Limburg Open op koers om de sterkst bezette editie ooit te worden.

Tandem Kuipers/Haast wederom op BPB Limburg Open

dinsdag 21 maart 2017
Voor het derde jaar op rij komen Nederlands Dameskampioen Anne Haast en IM Stefan Kuipers naar Maastricht voor het BPB Limburg Open. Anne zal proberen haar damestitel te prolongeren, terwijl Stefan als commentator verslag zal doen van de spannendste partijen op de liveborden.

Christian Bauer gaat voor 3x scheepsrecht

dinsdag 28 februari 2017
Na een sterke Engelsman en een sterke Duitser, is het tijd om een sterke Fransman te presenteren. Christian Bauer (2642) heeft zijn komst naar het 11e BPB Limburg Open toegezegd. Bauer heeft in 2015 en 2016 ook al meegedaan, maar kon met een 21e en een 6e plek beide keren de hoge verwachtingen niet waarmaken. Wel is er een stijgende lijn te ontdekken in zijn eindklassering en omdat hij in 2017 voor de derde keer mee zal doen, is hij spreekwoordelijk gezien zelfs titelfavoriet.

Duitse GM Sebastian Bogner naar BPB Limburg Open

woensdag 15 februari 2017
De tweede internationale Grootmeester die we kunnen presenteren is de Duits/Zwitserse Sebastian Bogner (2581). Bogner maakte jarenlang furore op Duitse jeugdtoernooien, bijvoorbeeld door het winnen van het jeugdkampioenschap <16 in 2007.

Matthew Sadler naar 11e BPB Limburg Open

zondag 5 februari 2017
Nu de inschrijvingen bijna 2 weken open zijn en de eerste deelnemers zich alweer gemeld hebben, kunnen we met een gerust hart de eerste Grootmeester aankondigen. En niet zo maar één, Matthew Sadler (2671) is een van de hoogst gerate spelers die ooit aan het BPB Limburg Open heeft meegedaan en hij geldt daarmee direct als titelkandidaat.
Pagina: 1 2 > » 

Deze website wordt gesponsord door:


Limburgse
Schaakbond